12°C
Mostar 19°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

28.05.2024 / 17:17 Fudbal - Veliki ratnik

Bičakčić: 'Ako treba, sa jednom nogom dolazim na okupljanje reprezentacije'

Bičakčić: 'Ako treba, sa jednom nogom dolazim na okupljanje reprezentacije'

Na prvom spisku Sergeja Barbareza (52) našlo se i ime iskusnog Ermina Bičakčića (34), kojeg dugo nije bilo među Zmajevima.

Njegovo pozivanje Barbarez je opravdao odličnom sezonom u Eintrachtu iz Branschweiga u čijem dresu je odigrao gotovo sve utakmice, i to na visokom nivou, međutim povreda zgloba koju je zadobio pred posljednji duel sa Kaiserslauternom potaknula je pisanja da će propustiti nadolazeće okupljanje.

Ipak, ako pitate Bičakčića, od toga nema ništa.

“Dolazim na okupljanje, ako treba i na jednoj nozi. Što se tiče povrede, dobro je, vjerujem da će biti sve ok“, kratko je kazao Bičakčić u izjavi za Reprezentacija.ba portal.

Nakon teške povrede koju je imao selektori su možda i neopravdano zaobilazili Bičačkića u proteklom periodu, ali ne i Barbarez, koji je obrazlažući poziv naglasio kako mu je ponajviše potrebno njegovo iskustvo.

“Erminova želja je ogromna bila da igra za reprezentaciju poslije razgovora sa mnom. On ima 34 godine i nije nam to princip, ali želimo napraviti hijerarhiju u ekipi. Ko je zadužen za lidersku poziciju a ko treba da sluša”, rekao je Barbarez kada je tek objavio spisak.

Podsjetimo da je Bičakčić bio i dio legendarne generacije koja je 2014. godine nastupila na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a do sada je u dresu sa državnim grbom odigrao ukupno 35 utakmice.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo