12.06.2024 / 15:00 Ljepota i Zdravlje - Ilidža

Crveni križ FBiH poziva u humanu misiju: 'Jednim darivanjem krvi mogu se spasiti tri života'

Crveni križ FBiH poziva u humanu misiju: 'Jednim darivanjem krvi mogu se spasiti tri života'
Foto: Crveni križ FBiH
Crveni križ Federacije BiH najavio je za petak na Ilidži akciju darivanja krvi i Sajam Crvenog križa i partnera u akciji. Ta inicijativa ima za cilj podizanje svijesti o važnosti darivanja krvi te promociju humanitarne aktivnosti u zajednici.

Akciju zajednički organizuju Crveni križ FBiH, Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH i Zavod za javno zdravstvo FBiH, te Crveni križ Općine Ilidža i IV Gimnazija Ilidža.

- Jednim darivanjem krvi mogu se spasiti tri života. Stoga je važno da se što veći broj građana odazove toj humanitarnoj akciji. Vaša podrška može donijeti nadu i olakšanje mnogima, koji ovise o transfuzijama krvi - navode iz Crvenog križa FBiH.

Osim darivanja krvi, posjetioci će imati priliku učestvovati na sajmu na kojem će biti predstavljene aktivnosti Crvenog križa i partnera u akciji. Za najmlađe će biti organizovan i dječiji kutak, obogaćen raznim edukativnim i zabavnim aktivnostima.

Akcija darivanja krvi bit će održana na Svjetski dan davalaca krvi, 14. juna od 11 do 17 sati, ispred zgrade Četvrte gimnazije Ilidža.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo