16°C
Mostar 24°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 18°C

16.06.2024 / 10:01 Svijet - Napada osoblje

Bidenov pas ponovo 'pobjesnio', ugrizao je agenta tajne službe

Bidenov pas ponovo 'pobjesnio', ugrizao je agenta tajne službe
Foto: X
Pas američkog predsjednika Josepha Bidena ugrizao je agenta tajne službe tokom šetnje.

Ovo je drugi slučaj da je predsjednikov njemački ovčar ugrizao agenta američke tajne službe tokom šetnje sa Bidenom, prenosi ABC News.

Predsjednik SAD Joe Biden je šetao svog psa 12. septembra 2023. godine u Kennedy Gardenu kada je životinja napala i ugrizla agenta tajne službe koji je prišao predsjedniku da mu pomogne, pokazuju snimci do kojih je došla konzervativna aktivistička grupa Judicial Watch, prenijeli su danas američki mediji.

"Kada sam krenuo prema predsjedniku da vidim da li mu treba pomoć, pas mu je prošao kroz noge i ugrizao me za lijevu ruku. Povukao sam ruku i uzviknuo – ne. Kada sam se okrenuo da zatvorim vrata, predsjednikov pas je ponovo skočio i po drugi put me ugrizao za lijevu ruku", navodi se u mailu koji je poslao neimenovani agent.

Bidenov pas je u oktobru preseljen iz Bijele kuće zbog više od 11 incidenata i napada na osoblje Bijele kuće, navodi ABC News.

U jednom incidentu, uniformisani službenik tajne službe morao je da bude odveden u bolnicu nakon što ga je predsjednikov pas ugrizao.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo