30°C
Mostar 37°C
Tuzla 35°C
Banja Luka 33°C
Bihać 27°C

22.06.2024 / 16:02 Regija - Slavnonski Brod

Osumnjičenom za ubistvo roditelja određen jednomjesečni pritvor

Osumnjičenom za ubistvo roditelja određen jednomjesečni pritvor
Foto: Prigorski.hr
Muškarac kojega se sumnjiči da je hladnim oružjem ubio vlastite roditelje priveden je u Slavonskom Brodu sucu istrage te mu je nakon ispitivanja određen jednomjesečni pritvor.

Osumnjičenom za ubistvo roditelja slijedi pritvor u trajanju mjesec dana, ako bude optužen može dobiti i do 50 godina, ovisno što će reći istraga, odnosno psihijatrijsko vještačenje, izjavio je novinarima u subotu sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo.

Osumnjičeni je tokom petka ispitan u Županijskom državnom tužilaštvu, nakon čega je otvorena istraga zbog sumnje da je u četvrtak u porodičnoj kući u Slavonskom Brodu hladnim oružjem ubio oca (78) i majku (76). Roditelji su od zadobivenih povreda preminuli na mjestu.

U jučerašnjem saopćenju ŽDO Slavonski Brod stoji da će Državno tužilaštvo podnijeti sucu istrage Županijskog suda prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog jer je zatvor nužan zbog neometanog odvijanja postupka za krivčno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora, kod kojeg su okolnosti počinjenja krivičnog djela posebno teške, prenosi Hina.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo