21°C
Mostar 30°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 23°C

23.06.2024 / 21:34 Regija - Zvanična odluka

Poznato zašto je Feđi Štukanu zabranjen ulazak u Srbiju

Poznato zašto je Feđi Štukanu zabranjen ulazak u Srbiju
Foto: Nova.rs

Bosanskohercegovačkom glumcu i književniku Feđi Štukanu danas nije dozvoljeno da uđe u Srbiju i tom prilikom mu je uručena odluka o odbijanju ulaska u Srbiju.

U tom dokumentu u koji je portal Nova.rs imala uvid, kao razlog zabrane ulaska Feđi Štukanu u Srbiju navedeno da je to zbog „negativne procjene bezbednosnog rizika“.

„Utvrđeno je da u vezi sa ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procjena sigurnosnog rizika (član 15, stav (1) tačka 8 Zakona o strancima)“, navodi se kao razlog odbijanja ulaska u Srbiju.

Inače, Štukan je večeras trebalo da se pojavi na festivalu Krokodil, ali će se on večeras uključiti u festivalski program onlajn sa aerodroma gde je zadržan.

Organizatori su naveli da je Štukanu oduzet pasoš i da je odveden u detenciju, a kako je rekao jedan od advokata Štukana za Nova.rs glumac će sutra biti deportovan za Sarajevo.

“Odveli su me iz reda nakon pasoške kontrole, našli nešto u kompjuteru. Čekam da mi jave o čemu se radi. Iskreno nemam pojma šta se dešava.. Javim čim saznam“, rekao je Štukan u videu u kojem pokušava da objasni šta se desilo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo