20°C
Mostar 25°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 24°C
Bihać 19°C

10.07.2024 / 10:44 BiH - Godišnjica genocida

Krenuo 12. Biciklistički maraton Goražde - Srebrenica

Krenuo 12. Biciklistički maraton Goražde - Srebrenica
Foto: FB

U organizaciji Biciklističkog kluba Goražde jutros je iz grada na Drini krenuo 12. biciklistički maraton Goražde - Srebrenica.

Na put dug oko 170 kilometara krenulo je 10 biciklista kako bi odali počast žrtvama genocida u Srebrenici, uz poruku da se nikad ne zaboravi i ne ponovi.

- Tradicionalno i na ovaj način čuvamo sjećanje na Srebrenicu jer to je najmanje što možemo učiniti. Drago nam je da u maratonu svake godine učestvuju mladi jer cilj nam je istinu o Srebrenici posebno prenositi generacijama koje dolaze, a obaveza svih nas je sjećanje na srebreničku tragediju – kazao je predsjednik BK Goražde Adnan Efendić.

Učesnike maratona sa platoa Gradske dvorane "Mirsad Hurić" ispratio je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Startao 12. Biciklistički maraton Goražde - Srebrenica Učesnike maratona ispratio Premijer Vlade Bosansko - podrinjskog kantona Goražde Edin Culov

Posted by Adnan Efendić Efa on Wednesday, July 10, 2024

- Ovo je naša obaveza prema Srebrenici i ponosni smo na naše bicikliste i ostale učesnike obilježavanja godišnjice genocida, koji će odati počast žrtvama - kazao je Ćulov.

Biciklistički maraton iz Goražda proći će rutom preko Novog Goražda, Rogatice, Sokoca, Han Pijeska, Vlasenice, Konjević Polja, Bratunca, a dolazak u Memorijalni centar Potočari očekuje se večeras između 19 i 20 sati.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo