10.07.2024 / 16:15 Svijet - Porodica novinara BBC-a

Trostruko ubistvo u Londonu, ubica naoružan samostrelom u bijegu

Trostruko ubistvo u Londonu, ubica naoružan samostrelom u bijegu
Foto: CNN / PA

Porodica novinara BBC-a pretrpjela je stravičan napad u sjevernom Londonu u kojem su tri žene, supruga i dvije kćeri novinara, ubijene u utorak navečer u napadu koji se sumnjiči da je izveden korištenjem samostrela.

Policija je potvrdila da tragaju za 26-godišnjim muškarcem Kyleom Cliffordom, za kojeg se vjeruje da je naoružan samostrelom, a može se nalaziti u Londonu ili susjednoj pokrajini Hertfordshireu.

Policija je pozvana u kuću u Bushey-u, Hertfordshireu, u utorak navečer, gdje su pronašli tri teško povrijeđene žene koje su kasnije preminule od posljedica povreda.

Žrtve trostrukog ubistva identificirane su kao supruga Carol Hunt i dvije kćeri Johna Hunta, komentatora trka na BBC-u, javni servis Ujedinjenog Kraljevstva priopćio je u srijedu.

Policija je ranije izjavila da su žene u dobi od 25, 28 i 61 godinu ubijene u onome što se vjeruje da je "ciljani incident", javlja CNN.

Vjeruje se da je samostrel korišten u trostrukom ubistvu, iako je policija izjavila u srijedu da su možda korištene i druge vrste oružja.

Policija je zamolila javnost da se ne približava osumnjičenom.

Britanska ministrica unutarnjih poslova Yvette Cooper izjavila je da je potpuno informisana o toku potrage.

"Gubitak života tri žene u Bushey-u sinoć je zaista šokantan. Moje misli su s porodicom i prijateljima onih koji su ubijeni i s zajednicom", napisala je Cooper u srijedu.

"Redovno me obavještavaju. Pozivam ljude da podrže Hertfordshire policiju s bilo kojim informacijama o ovom slučaju", dodala je.

Jedna susjeda žrtava izjavila je da bi ih "svaki dan viđala kako prolaze pored nje i da bi se pozdravili".

"Zaista je tužno što se dogodilo, vrlo šokantno", dodala je.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo