20°C
Mostar 25°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 24°C
Bihać 19°C

10.07.2024 / 21:08 Regija - Loša kvaliteta mora

Zabranjeno kupanje na plažama u Budvi i Tivtu

Zabranjeno kupanje na plažama u Budvi i Tivtu
Foto: Facebook
Zbog lošeg kvaliteta mora kupanje je zabranjeno na Slovenskoj plaži 03 u Budvi i na Solilima 01 u Tivtu i one su obilježene crvenom zastavicom, piše B92.

"Podaci o realizovanim ispitivanjima dostavljeni su i Republičkom inspektoru za vode koji će u daljem postupanju preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Institut za biologiju mora nastavlja uzimanje uzoraka morske vode sa ove lokacije, a o dobijenim rezultatima ćemo naknadno obavijestiti javnost", saopšteno je iz Javnog preduzeća Morsko dobro.

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 114 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo pokazali su da je na 80,6 posto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 13,2 posto lokacija dobrog, na 4,4 posto zadovoljavajućeg, dok je na 1,8 posto lokacija voda bila lošeg kvaliteta.

U opštini Budva, kvalitet morske vode je na 29 lokacija bio odličan, dobar na dvije lokacije, zadovoljavajući također na dvije lokacije, dok je na jednoj lokaciji voda bila lošeg kvaliteta.

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 10 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih šest, na tri lokaciji ona je bila dobrog kvaliteta, dok je jednoj lokaciji kvalitet vode za kupanje bio loš, navodi se, između ostalog, u saopštenju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo