7°C
Mostar 9°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

21.05.2020 / 17:53 KORONAVIRUS - Koronavirus

OS BiH uspješno okončale dezinfekciju prostora i objekata u Hercegovini

OS BiH uspješno okončale dezinfekciju prostora i objekata u Hercegovini
Foto: MOBiH

Specijalistički timovi jedinice za atomsko-biološku-hemijsku odbranu (ABHO) i najiskusniji timovi medicinskih tehničara iz sastava Deminerskog bataljona Oružanih snaga Bosne i Hercegovine danas su uspješno završili ciklus dvodnevne dezinfekcije...

....objekata i prostora na području Čitluka, Mostara, Jablanice i Konjica.

Oružane snage BiH ovime su po drugi put u toku ovog mjeseca odgovorile zahtjevu civilnih institucija te angažovale svoje resurse u odbrani od širenja koronavirusa (COVID-19).

Dezinfekcija javnih prostora, objekata i površina urađena je po prioritetima koje je odredila Civilna zaštita Hercegovačko-neretvanskog kantona kao podnosilac zahtjeva za angažman OS BiH.

Ovom prilikom su dezinfikovane sportske dvorane, škole, vrtići, zgrade lokalnih uprava i vjerski objekti, čime su ponovo stavljeni na upotrebu svim građanima Bosne i Hercegovine, saopćeno je Ministarstva odbrane BiH.

Sredstva koja su Oružane snage BiH upotrijebila tokom ove dezinfekcije pokazala su se efikasnim u odbrani od širenja koronavirusa, što je posebno vidljivo na području općine Maglaj, gdje su pripadnici Oružanih snaga BiH vršili dezinfekciju prostora, objekata i javnih površina početkom ovog mjeseca.

OS BiH još jednom su pokazale da posjeduju kapacitet, sposobnost i visoko obučene kadrove za izvršenje najzahtijevnijih zadataka, što bi u ovom slučaju bila prevencija protiv koronavirusa, saopćeno je.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo