0°C
Mostar 4°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

31.01.2021 / 09:58 KORONAVIRUS - Premijerka Srbije

Brnabić: U Srbiji vakcinisano 438.000 ljudi

Brnabić: U Srbiji vakcinisano 438.000 ljudi
Foto: Vijesti.ba

U Srbiji je do sada vakcinisano 438.000 ljudi, saopštila je danas premijerka Ana Brnabić i navela da je Srbija po stopi vakcinacije apsolutno prva u regionu i druga u Evropi.

Brnabić je istakla da će biti dovoljno doza za revakcinaciju, jer se prilikom dolaska svakog kontigenta vakcina, odmah jedna polovina odvaja "sa strane", da bi bilo dovoljno doza za revakciju.

"Srbija je druga u Evropi, odmah iza Velike Britanije, ali je Britanija zbog ogromnih problema sa korona virusom i velikog broja zaraženih, odlučula da revakciniše ljude posle 12, a ne posle tri nedelje, odnosno, praktično daju samo jednu dozu, što kod nas nije slučaj", rekla je Brnabić za TV Pink.

To bi, ilustruje, bilo kao kada bi u Srbiju svih 1.170.000 koje imamo u zemlji, damo svima, ali samo po jednu dozu.

"Onda bismo imali više od milion vakcinisanih, ali bismo onda i mogli samo da se nadamo da će nam stići doze za revakcinu. Mi imamo drugačiju strategiju, uvek polovinu dobijene isporuke odvajamo za revakcinu", rekla je Brnabić.

Prenijela je da je u Srbiji do sada vakcinisano 438.000 ljudi.

"I niko ne treba da brine za revakcinu. Realno smo prvi u Evropi, jer smo već obezbedili revakcinu za sve vakcinisane", rekla je premijerka.

Ona je navela i da sutra stiže određena količina Fajzerove vakcine.

"U regionu je Srbija apsolutno prva po vakcinaciji, iza nas je Slovenije, Rumunija…", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je u Srbiji lider po procentu vakcinacije Raška, zatim Kuršumlija, dok je Beograd na 21. mestu među lokalnim samoupravama.(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo