8°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

16.08.2022 / 08:45 Ličnost dana - Ličnost dana

JESSE EISENBERG - SRCE SARAJEVA

JESSE EISENBERG - SRCE SARAJEVA
Foto: Vijesti.ba
Američkom glumcu, reditelju, dramskom piscu i autoru Jesse Eisenbergu, nominovanom za Oscara, je u Ljetnom kinu Coca-Cola uručeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Priznanje mu je uručio direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović, uoči projekcije filma "Nakon što spasiš svijet", Eisenbergovog rediteljskog dugometražnog prvijenca, istaknuvši da je Jesse svima dobro poznat glumac, od manjih projekata u kojima je igrao do superherojskih filmova.

Eisenberg je zahvalio cijelom timu SFF-a što su ga ugostili, naglasivši da je Sarajevo njegov omiljeni grad na svijetu te da je želio tako dugo da se vrati.

- Čak sam kupio i avionsku kartu za 17. mart 2020. godine. Ali onda se sve zatvorilo. Jako sam uzbuđen što sam ovdje i počastvovan što sam primio ovu nagradu. Na kraju samo vam se želim zahvaliti što ste došli u kino večeras. Nisam znao da će biti ovoliko ljudi. Da jesam, napravio bih bolji film. Izvinite zbog toga i hvala vam - poručio je Ajsenberg.

Eisenbergov rediteljski prvijenac "Nakon što spasiš svijet", naslov koji distribuira kompanija A24, premijerno je prikazan na Sundance Film Festivalu 2022. godine, uz sjajne kritike. Prikazan je u programu Sedmice kritike na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. godine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo