10°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C

02.09.2022 / 08:31 Ličnost dana - Ličnost dana

ADIS BEĆIRAGIĆ - VAŽNA POBJEDA

ADIS BEĆIRAGIĆ - VAŽNA POBJEDA
Foto: FIBA
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je jučer u Kelnu selekciju Mađarske rezultatom 95:85 u prvom susretu na Evropskom prvenstvu.

Selektor bh. tima Adis Bećiragić susret je ocijenio "onakvim kakvim su ga i očekivali".

- Mađarska je ekipa koju je vrlo teško uhvatiti, jer nema glavu i rep. Rekli smo da moramo igrati 40 minuta i da će oni prije ili kasnije morati popustiti. Naši igrači su upravo uradili ono što smo se dogovorili. Znali smo da će Mađari igrati sporo i da će nas udvajati, da će nas tjerati na greške. Mi smo možda u prvom poluvremenu ušli u taj ritam, ali smo znali da će naš kvalitet doći do izražaja, ako ne budemo griješili i pravili one naše samoubilačke greške, što se nije desilo u drugom poluvremenu - kazao je Bećiragić.

Naredni susret košarkaši BiH igraju u subotu protiv domaćina Njemačke.

- Ako u dvorani bude puno naših Bosanaca da nam daju motivaciju, nadam se da ćemo igrati puno bolje. Međutim, svjesni smo, prije svega, da organizatori u svakom pogledu imaju određene prednosti. Ja ću se potruditi da svojim igračima objasnim šta znači kada ste organizator EP i kakve prednosti će imati. Ipak, nadam se da ćemo igrati dobro i da ćemo pobijediti - kazao je Bećiragić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo