0°C
Mostar 3°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

07.10.2022 / 15:50 Izbori 2022 - Opći izbori

Naša stranka zadovoljna izbornim rezultatima

Naša stranka zadovoljna izbornim rezultatima
Foto: Ilustracija
Naša stranka izuzetno je zadovoljna njenim izbornim rezultatima, saopćeno je iz te stranke.

- Izuzetno smo zadovoljni rezultatima izbora i podrškom koju smo dobili od građanki i građana. Rezultat koji smo postigli, kao i 2018. godine, Našoj stranci daje snažan koalicioni potencijal za formiranje vlasti na svim nivoima. Odlučni smo da nastavimo sa započetim reformama u Kantonu Sarajevo, ali i da dobre prakse izvezemo na druge nivoe vlasti na kojima se bez nas neće moći odlučivati - kaže se u saopćenju NS.

Na državnom nivou, prioritet će biti dobivanje kandidatskog statusa za Evropsku uniju, "što ćemo provesti šest mjeseci nakon uspostave vlasti pod uslovom da budemo participirali u njoj", navedeno je također.

Prilikom uspostave koalicija na bilo kojem nivou vlasti Naša stranka će insistirati na programskim koalicijama s jasno definisanim mjerama, ciljevima i rokovima njihove provedbe.

- Ovu priliku koristimo da zahvalimo svima koji su izašli na izbore, posebno onima koji su glasali za nas. Radit ćemo u interesu svih građana i građanki. Odgovorno i transparentno, kao i do sada. Našoj zemlji dolaze bolji dani - navodi u saopćenju Naša stranka.

(Vijesti.ba / FENA)

 

Izdvajamo