-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

13.11.2022 / 14:30 Izbori 2022 - O SNSD-u

Mijatović: Džaba vrište samozvani 'lideri' opozicije

Mijatović: Džaba vrište samozvani 'lideri' opozicije
Foto: Facebook
Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku o trenutnom političkoj slagalici, odnosno formiranju vlasti u BiH.

- Pošto se uveliko pravi hajka na Pokret za državu, a u vezi izbora delegata u Dom naroda potrebno je ako treba svaki dan pojašnjavati. Za nas nema razlike između SNSD-a i opozicije kada su u pitanju stavovi prema državi BiH, prema genocidu u Srebrenici, članstvu u NATO savezu, prema Brogradu i Zagrebu i još niz pitanja.

Katastrofalno loš rezultat opozicije je glavni razlog zašto smo sada došli do ove situacije, a nikako stav Pokreta za državu koji se ne odriče svog stajališta da su nam SNSD I opozicija isti.

I džaba vrište samozvani “lideri”

I džaba vrište samozvani “lideri” opozicije na nas jer problem je u vašim redovima kao i svaki put do sada. Opozicija nema kaoacitet da izglasa dva delegata u Dom naroda jer je potopljena na izborima, bez dva delegata nemaju nikakve šanse da budu sastavni dio vlasti na državnom nivou.

Mi vrlo korektno, javno bez spletki i pljuvanja nudimo da zajedno izaberemo dva delegata jednog iz opozicije i jedong iz Pokreta za državu. Ovakvim dogovorim SNSD nema instrument za blokadu države, opozicija dobija šansu da izbaci SNSD iz državne vlasti, a Pokret za državu dokazuje svoju misiju da štiti državu BiH od bilo čije blokade.

Iskrivljena istina

- Džabe pljujete i klevećete, džaba vaši “ne režimski mediji” vrše pritisak po uzoru na režimske, džaba sarajevski dežurni filozofi navijaju na vašu iskrivljenu istinu samo zato što ste “protiv” Dodika, jedini način da se ne raspadnete u komadiće i da zadržimo minimum šanse da se porazi SNSD je ovo što vam predlažemo.

Zbog vašeg katstrofalnog rezultata jedini krivac ukoliko SNSD dobije 4 u Domu naroda ste vi, ukoliko ne shvatite ovo onda bolje niste ni zaslužili, nego da se konačno i raspadnete.

A koliko vaših ruku Dodik već ima to ćemo brzo vidjeti, ruke Pokreta za države nema ni SNSD ni vi, ne podrazumijevamo se nikome, sem državi BiH i njenim građanima - napisao je Mijatović na Facebooku.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo