20°C
Mostar 25°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C

28.10.2022 / 17:50 Izbori 2022 - Izborne krađe

Opozicija sutra predaje žalbe CIK-u na rezultate izbora

Opozicija sutra predaje žalbe CIK-u na rezultate izbora
Foto: Agencije

Partija demokratskog progresa (PDP) uložiće sutra žalbu Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH na utvređene rezultate za predsjednika Republike Srpske, najavili su danas predstavnici opozicije na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajaevu.

Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivićeva rekla je da će opozicija uložiti žalbu CIK-u, kao i da će iskoristiti sve druge pravne mogućnosti koje im stoje na raspolaganju.

"Rok je vrlo kratak, ali smo se dobro pripremili i imamo argumente da osporavamo ovaj rezultat", tvrdi Trivićeva, ponovo pominjući "izbornu krađu" kao i da ne priznaje utvrđene rezultate.

Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković rekao je da će žalba CIK-u biti predata u 15.45 časova, a 15 minuta kasnije obratiće se medijima, kao i da je njihov pravni tim spreman i da se obrati Apelacionom vijeću Suda BiH.

Predstavnici SDS-a i PDP-a su istakli da se će se njihov glas čuti u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH, kao i daće imati dva delegata u Domu naroda Parlamenta BiH.

Opozicija je mišljenja da je potrebna izmjena Izbornog zakona BiH, kako bi izbori bili "pošteni".

(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo