24°C
Mostar 26°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 26°C
Bihać 23°C

18.11.2022 / 09:49 Ljepota i Zdravlje - Promo

Kako ukloniti neugodan miris cigareta iz doma?

Kako ukloniti neugodan miris cigareta iz doma?
Promo
Postoje trikovi i opcije koji mogu pomoći u uspješnoj eliminaciji neugodnog mirisa iz vašeg doma i odjeće.Neugodnog mirisa dima cigarete teško se riješiti, a zračenje prostorije baš i ne pomaže. Dim se uvlači u doslovce sve: namještaj, tepihe, zidove, odjeću, itd. No, postoje trikovi i opcije koji mogu pomoći u uspješnoj eliminaciji neugodnog mirisa iz vašeg doma i odjeće.

Soda bikarbona

Poznata kao neutralizator neugodnih mirisa, sodu bikarbonu se može posipati po namještaju i tepisima, ostaviti da djeluje preko noći i potom je usisati. Ako je neugodan miris i dalje prisutan, postupak se može ponoviti.

Eterična uljaEterična ulja će unijeti divan miris i otjerati neugodni koji proizvode cigarete. U nedostatku spravice s lučicom, dovoljno je nakapati nekoliko kapi ulja na vatu i staviti u prostoriju, ili pomiješati s vodom i pošpricati po stanu.

Jabuke

Manje je poznato da jabuke imaju visoku moć apsorbovanja duhanskog dima. Dovoljno ih je isjeći na polovine, staviti na mjesta gdje se dim najviše skuplja i dopustiti da prijatnim mirisom osvježe prostor.

Bezdimne alternativeUkoliko ne želite da prestanete sa pušenjem jedno od rješenja protiv ove neprijatnosti jeste prelazak na alternativu pušenju cigareta, odnosno na uređaje koji zagrijavaju, a ne sagorijevaju duhan - kao što je na primjer IQOS. Jedna od njegovih prednosti je da dokazano ne utiče negativno na kvalitet zraka u zatvorenom prostoru. Budući da IQOS ne stvara duhanski dim, već paru, samim tim ne ostavlja ni miris sagorijelog duhana. Svakako treba imati u vidu da IQOS nije bez rizika za vas i ljude u vašoj okolini.

Mirisne sijalice

Hladne sijalice mogu se pošpricati s malo parfema. Kada se sijalica upali i zagrije, miris parfema će se početi širiti prostorijom i donekle maskirati smrad cigareta.

Svijeće

Ne zaboravite da će i ukrasne i mirisne svijeće, ali i aktivni ugljen, djelomično upiti dim cigareta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo