8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

31.05.2023 / 08:38 Ličnost dana - Ličnost dana

ISMAIL BARLOV - FENOMENALAN REZULTAT

ISMAIL BARLOV - FENOMENALAN REZULTAT
Ismail Barlov i Ismail Zulfić / Vijesti.ba
Ismail Barlov sa svega 12 godina postao je prvi sportista iz Bosne i Hercegovine sa isplivanom A normom za Paraolimpijske igre u Parizu naredne godine.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva u subotu je u Limožu na takmičenju Svjetske paraplivačke serije isplivao do srebrne medalje i rezultata vrijednog vize za Pariz u disciplini 50 metara prsno.

Uspjeh je upotpunio i A normom u istoj disciplini za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u augustu ove godine u Manchesteru.

Dan ranije na mitingu Svjetske paraplivačke serije u Limožu Ismail Barlov je isplivao i A normu za Svjetsko prvenstvo u Manchesteru u disciplini 150 metara miks.

"U Limožu je ispisana nova stranica historije bh. sporta. Bosna i Hercegovine ima prvog sportistu sa A normom za Paraolimpijske igre u Parizu. Godine truda, odricanja i rada dobile su u subotu u Limožu svoj pečat. Teško je opisati emocije i sreću u ovim trenucima. Čestitam Ismailu Barlovu na vrhunskom rezultatu, ali i svim trenerima koji su ugradili dio sebe u njegovu još uvijek kratku, ali sasvim sigurno blistavu karijeru. Zasluge pripadaju kolegama i kolegicama trenerima Plivačkog kluba SPID, Ildi Kukuruzović, Adiru Malićbegoviću, Đeneti Boji, Tariku Kurtanoviću, Azri Rebronji, Amri Arapović... Idemo dalje. Ponosni smo", rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine i šef stručnog štaba Plivačkog kluba SPID Sarajevo.

Na mitingu u Limožu još jedan odličan nastup imao je i bh. reprezentativac Ismail Zulfić koji je u seniorskom A finalu zauzeo osmom mjesto u disciplini 50 leđa, dok je u konkurenciji juniora bio trećeplasirani.

Ismail Zulfić je tako potvrdio dobru formu sa mitinga Svjetske serije održanog prošlog mjeseca u Italiji, gdje je osvojio prvu istorijsku medalju za Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju, okitivši se tada bronzom.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo