2°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 5°C
Bihać 5°C

09.09.2023 / 08:03 Ličnost dana - Ličnost dana

JUSUF NURKIĆ - POSJETA SREBRENICI

JUSUF NURKIĆ - POSJETA SREBRENICI
Foto: Srebrenica Memorial Center
Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić, član NBA kluba Portland Trail Blazersa i reprezentacije Bosne i Hercegovine, prethodnih je dana vodio školu košarke za djecu iz Srebrenice, Bratunca, Potočara i Vukovara.

- Ova djeca su naša budućnost. Cilj mi je da ovdje u Srebrenici napravim školu za svu djecu. Mislim da će sva ta djeca imati bolju budućnost - rekao je Nurkić.

On je rođen u Živinicama kod Tuzle, ali je kazao da postoji posebna emotivna veza za Srebrenicu.

- Moj djed je iz okoline Zvornika i tokom posljednjeg ratnog dešavanja izbjegao je u Srebrenicu. Tu je i ubijen. Zato sam vezan za Srebrenicu i želim pomoći ovoj djeci izgradnjom škole i košarkaškog terena. Želim da djeca odrastaju u boljoj budućnosti i da neki od njih budu košarkaši i uzorni sportisti - rekao je Nurkić.

Tokom svoje posjete Srebrenici i Potočarima, gdje je obišao i majke Srebrenice te organizovao košarkaški trening kamp za najmlađe, bh. košarkaš Jusuf Nurkić sa Dinom Rađom je posjetio i Memorijalni centar Srebrenica.

Duboko smo zahvalne našem Jusufu Nurkiću na posjeti majkama i djeci Srebrenice. Vaša dugogodišnja pomoć povratnicima, ali i narodu Bosne i Hercegovine ne može se zaboraviti, svako djelo vrijedno je divljenju, poručile su Majke Srebrenice.

Veliko hvala!"


(Vijesti.ba)

Izdvajamo