17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C

17.09.2023 / 09:12 Ličnost dana - LIČNOST DANA

ANĐELA SAMARDŽIĆ - ZLATO ZA BIH

ANĐELA SAMARDŽIĆ - ZLATO ZA BIH
Foto: Vijesti.ba

Reprezentativka Bosne i Hercegovine Anđela Samardžić osvojila je zlatnu medalju na European Judo Openu Sarajevo 2023 koji je počeo jučer u Sarajevu.

Samardžić je do trijumfa u kategoriji do 57 kilograma stigla pobjedom nad Austrijankom Lisom Grabner i tako potvrdila zavidnu formu.

- Prije svega utisci su još bolji zato što je pred mojom publikom. Zaista mi je bilo srce puno kada sam osvojila zlatnu medalju i pogledala na tribine prije svega svoje roditelje i sestru i sve te ljude koji su došli da navijaju. Dan je poprilično težak, posebno psihički iz razloga što sam bila prva nositeljica i mogu reći da se od mene očekivala barem medalja. Na kraju sam zaista zadovoljna, tri meča sam završila maksimalnim učinkom i sretna sam radi novih bodova na svjetskoj ranking-listi za Olimpijske igre - kazala je Samardžić.

Polufinalnu borbu Anđela je riješila ekspresno, ipponom za svega sedam sekundi.

- Što se tiče ippona u polufinalu nakon sedam sekundi, ušla sam u borbu i samo sam rekla radi svoj judo i ostalo sve znate. Porodica na tribini dala mi je dodatnu sigurnost, bili su mi dodatni vjetar u leđa, pogotovo sestra Aleksandra i njeni savjeti - rekla je Samardžić nakon trijumfa.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo