0°C
Mostar 4°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 0°C
Bihać -1°C

24.09.2023 / 22:02 Ličnost dana - Ličnost dana

PK SPID - 33 MEDALJE

PK SPID - 33 MEDALJE
Foto: PK SPID
Takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva odlično su otvorili novu sezonu na međunarodnoj sceni.

Prvi međunarodni paraplivački miting “Serbia open 2023” održan je u Novom Sadu ovog vikenda u organizaciji Paraplivačkog komiteta Srbije i reprezentacije Srbije. Na takmičenju je nastupilo više od 80 paraplivača iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i zemlje domaćina.

Na takmičenju koje se vrednovalo po klasama i apsolutnoj kategoriji, devetočlani bh. tim sačinjen od plivača SPID-a ostvario je učinak od 33 osvojene medalje. Od tog broja 19 je zlatnih, sedam srebrnih i šest bronzanih odličja.

Prvi bh. sportista koji je ostvario normu za Paraolimpijske igre u Parizu naredne godine i četvrti sa nedavnog Svjetskog prvenstva u Mančesteru, Ismail Barlov, još jednom je potvrdio kvalitet i u Novom Sadu. Isplivao je dva zlata, jedno srebro i bronzu, dok je takođe učesnik Svjetskog prvenstva, Ismail Zulfić, bio pet puta zlatni.

Kanita Šabanović okitila se sa po dva zlata i srebra, te jednom bronzom, dok je Elmedina Đocaj stigla do četiri zlata. Jasmin Stanar plivao je do tri zlata i srebra, a Kenan Kovačević osvojio je zlato, srebro i dvije bronze.

Tri zlata i po jedno srebro i bronzu iz Novog Sada donosi Lejla Sporišević, dok je Azemina Hrustić bila bronzana, a Merjem Islamagić srebrna.

Treneri bh. tima na “Serbia open 2023” bile su Ilda Kukuruzovići i Amra Arapović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo