13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

24.11.2023 / 07:46 Ličnost dana - LIČNOST DANA

MIRZA MUSTAFAGIĆ - SJAJNA KAMPANJA

MIRZA MUSTAFAGIĆ - SJAJNA KAMPANJA
Foto: Vijesti.ba

Poznati bh. influenser Mirza Mustafagić objavio je kako je kroz kampanju "I ti možeš biti ta osoba" u svega 14 dana prikupljeno čak 285.000 KM.

Sav novac će putem Fondacije Tuzlanske zajednice biti preusmjeren u nabavku i opremanje Dnevne onkološko-hematološke klinike na UKC Tuzla kao i dijela potrebne opreme za onkološke odjele kliničkih centara u Zenici, Banjaluci i Mostaru - kao zahvala što se brinu o pacijentima sa TK.

Također, veliki broj domaćih kompanija kao i malih biznisa se pridružio kroz donacije raznorazne opreme potrebne za pacijente.

"Ono što mogu reći je da ćemo pored Dnevne bolnice (neplanirano) da osvježimo u određenom obimu i onkološko i hematološko odjeljenje UKC Tuzla.

Zahvalan sam svakome od vas. Ovo jeste bio i vjerujem da će biti naporan period, ali sve vrijedi, vjerujte. Hvala osobi koja je uplatila i 1KM kao i donaciju od 10.000,00KM. Svaka je bitna. Hvala svakoj firmi i malom biznisu koji je na neki način pomogao - da li donacijom u novcu ili na drugi način. Bitno je da pokažemo društvenu odgovornost. Sve kompanije ću rado da podijelim po završetku procesa prikupljanja sredstava, jer bitno je kod koga i gdje kupujemo.

Hvala gradonačelnicima Tuzle, Sarajeva, Lukavca, Srebrenika, Gradačca, Gračanice, na pokazanom primjeru - kako treba.

Svakako posebno hvala mojim dragim ljudima u Fondaciji Tuzlanske zajednice (kojima sam se popeo na glavu sa svojim željama - i još to radim). Hvala vam Jasna, Ismete, Andrijana, Tarik, Amila, Tatjana, Miren…. Hvala @selma_memisev što si i na trudničkom stalno tu.

Hvala svim medijima na pokazanom interesovanju i pomoći da proširimo vijesti.

Hvala mojim kolegama influencerima.

Najviše hvala vama. Pomjerili smo planinu, doslovno. Ovo je jedna od najljepših priča u zadnje vrijeme, neskromno bih rekao.

Potruditi ćemo se da opravdamo povjerenje koje ste nam ukazali, a svaku marku će Fondacija prikazati na kraju svega.

Neka ovo bude početak nekih lijepih priča, i da… vjerujte u sebe i vjerujte da možete, jer zaista možete.

P.S. Donirati možete do sutra do kraja dana na www.doniraj.ba, fali nam još 15.000KM do 300.000KM, možda i to možemo dostići jer, i ti možeš biti ta osoba", rekao je između ostalog Mustafagić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo