17°C
Mostar 21°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

29.01.2024 / 07:59 Ličnost dana - LIČNOST DANA

ELVEDINA MUZAFERIJA - REZULTAT ZA HISTORIJU

ELVEDINA MUZAFERIJA - REZULTAT ZA HISTORIJU
Foto: Vijesti.ba

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija ispisala je historiju bh. skijanja u utrci Super G-ja u Cortini.

Muzaferija je trku završila na sjajnom 14. mjestu, što je najbolji rezultat u historiji bh. skijanja.

Zahvaljujući rezultatu karijere osvojila je 18 bodova na Svjetskom kupu.

Dan ranije je osvojila prve bodove u Svjetskom kupu pošto je zauzela 25. mjesto u spustu. Tim rezultatom je osvojila šest bodova.

Ukupno je sa 24 boda Muzaferija 89. u poretku Svjetskog kupa.

- Danas sam ostvarila rezultat karijere i rezultat Bosne i Hercegovine. Sretna sam i ponosna. Nadam se da će rezultati biti ovako dobri do kraja sezone. Dan je bio jako čudan dan, kao jučer, i prekjučer, bilo je mnogo padova i povreda i nije bilo lako startati. Međutim, znala sam da mogu, da samo trebam skijati čisto, dati sve od sebe i da će rezultat doći. Hvala vam svima na podršci - poručila je Muzaferija jučer i pozvala sve Bosance i Hercegovce da navijaju za nju i idući vikend, kada su na programu spust i super - G trke u njemačkom Garmisch - Partenkirchenu.

Elvedina Muzaferija, naša sjajna skijaška zvijezda, je upravo ostvarila najbolji rezultat u historiji BH skijanja! U sportu u kojem dominiraju prebogate zemlje, kao što su Švajcarska, Austrija, USA, Norveška ili Italija, Elvedina nas stavlja na mapu. Svaka čast!

Posted by Edhem Foco on Sunday, January 28, 2024

Podsjećamo, u februaru prošle godine Muzaferija je donijela prvu historijsku medalju Bosni i Hercegovini kada je osvojila srebro u Spust utrci Europa kupa.

 
(Vijesti.ba) 

Izdvajamo