0°C
Mostar 4°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

03.02.2024 / 10:14 Ličnost dana - LIČNOST DANA

JUSUF NURKIĆ - VELIKO SRCE

JUSUF NURKIĆ - VELIKO SRCE
Foto: Vijesti.ba

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić ponovo je pokazao da ima veliko srce.

Nurkić je donirao 40.000 dolara udruženju MFS-EMMAUS.

Jusuf Nurkić donacijom od 40.000 USD MFS-EMMAUS-u sufinansira dio troškova instalacije sistema grijanja na plin u Prihvatnom centru Duje.

Nakon prošlogodišnje posjete Srebrenici i druženju sa djecom u našem Internatu i majkama Srebrenice, Jusuf je obećao i finansijski podržati rad Udruženja MFS-EMMAUS u budućnosti. I nije prošlo mnogo već je održao svoje obećanje sufinansirajući dio troškova instalacije sistema grijanja na plin u našem Centru Duje u Doboj Istoku, gdje na smještaju i stalnoj njezi imamo 472 korisnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Centar Duje je ustanova socijalne zaštite u kojoj se vodi briga o najtežim kategorijama našeg društva i najveći je program našeg Udruženja.

Trenutni sistem grijanja u Centru Duje je na čvrsto gorivo i iz godine u godinu iziskuje velike troškove, obzirom na veliku površinu i broj objekata koji se zagrijavaju. Sistem grijanja na plin u početku iziskuje velika ulaganja ali će se godinama smanjiti troškovi grijanja i to je jedan od glavnih razloga zašto se krenulo u ovu investiciju. Vrijednost cijele investicije je preko ‪300.000‬ KM a podršku istom su do sada dali Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, i sada naš Jusuf Nurkić.

Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 donirao 40.000 USD Prihvatnom centru Duje Jusuf Nurkić donacijom od 40.000 USD MFS-EMMAUS-u...

Posted by MFS-EMMAUS on Friday, February 2, 2024

Zahvalni Jusufu na razumijevanju i podršci u realizaciji ovog projekta želimo mu svako dobro na privatnom, sportskom i svakom drugom životnom polju. I nadamo se da će nakon posjete našim aktivnostima u Srebrenici biti u prilici posjetiti nas i u centrali u Doboj Istoku kako bi posvjedočio dobru kojeg je učinio za naših 472 korisnika, kolege koje brinu o njima, ali i zajednici u cjelini, poručili su iz Udruženja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo