15°C
Mostar 19°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C

22.03.2024 / 13:21 Ljepota i Zdravlje - Worlds PMU Champions Congress

Danijela Jolić: Mineralne boje su jedine zdrave za unos pod kožu

Danijela Jolić: Mineralne boje su jedine zdrave za unos pod kožu
Foto: Vijesti.ba / Kuća ljepote

Od 15. do 27. marta u Hotelu Hillsu u Sarajevu održaće se Worlds PMU Champions Congressa, a jedna od govornica će biti i Danijela Jolić,  poduzetnica iz Doboja i vlasnica Kozmetičkog salona Kuća ljepote.

Ona je  govorila za Radio M o učešću na ovom događaju, trajnoj šminci, ali i najpopularnijim puder obrvama. 

"Jako sam srećna što dolazim u Sarajevo tim povodom. Izuzetan događaj, svjetski događaj, koje su organizatorice, moje kolegice dovele u Sarajevo. To treba da se naglasi. Jako sam zahvalna njima.

Kada je u pitanju Kuća ljepote i naš koncept, mi smo poznati po prirodnoj ljepoti bh. žene. Mi to njegujemo čak i kroz trajnu šminku.

Kada je u pitanju moja izvedba na Worldsu, jedva čekam da ugostim sve svoje kolege i da vide kako to izgledaju mineralne, 100 posto prirodne boje za trajnu šminku na modelu. Ja sam jedna od rijetkih koja ih zaista implementira.

Ja vjerujem da samo ono što može 100 posto da izađe iz kože može da bude uvijek lijepo, jer imate prostora da promijenite i oblik i sve što vam se ne sviđa. Zbog toga sam se odlučila na minerale na koži", kazala je Jolić za Radio M. 

Jolić je prva uvezla u BiH prirodne boje i distribuira ih.

"Sada već polako raste broj korisnika. Nadam se da će ih biti što više jer mineralne boje u trajnoj šminci su itekako potrebne, jer su one jedine zdrave za unos pod kožu.

Briga o klijentu nam je najbitnija, naravno i izgled, ali minerali koje mi koristimo imaju izuzetan kvalitet i performansu i konačno su ušli na velika vrata u BiH. Ja kao artist trajne šminke jedva čekam da ih predstavim i na ovakvom jednom događaju", poručila je Jolić.



Puder obrve najpopularnije u BiH

Puder obrve su jedna od mnogih tehnika trajne šminke, a jako su popularne u BiH zadnjih godina.

"One su najpopularnija tehnika mikropigmentacije unosa boje. To je praškasta sjenka, tako bih nazvala, powder brows. Većina klijenata zadovoljava uslove da nosi tu tehniku. Tehnika ima raznih, imate nježniju, soft powder brows, imate i malo jaču varijantu.

Kada je u pitanju naš brend, Kuća ljepote, i ja kao artista, ja volim sve što je nježno, prirodno, umjereno", kazala je Jolić i poručila damama da se ne plaše puder obrva, samo je bitno da izaberu artistu sa iskustvom.

"To je zaista jedna nježna prelijepa sjenkica, kao kada vi provučete svoju sjenu na vaše obrve.

Kuća ljepote je beauty koncept koji snaži ženu i mi na Worlds dolazimo baš u tom pravcu i na taj način da sve radove, ono što mi živimo, žensko preduzetništvo, jačanje i feminizam, možete da vidite na svim našim platformama", kazala je Danijela.

- Vidimo se u Sarajevu, poručila je Danijela!


(Vijesti.ba)

Izdvajamo