24°C
Mostar 26°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 23°C
Bihać 23°C

23.05.2024 / 08:40 Ličnost dana - LIČNOST DANA

SEAD KOLAŠINAC - PRVI EVROPSKI TROFEJ

SEAD KOLAŠINAC - PRVI EVROPSKI TROFEJ
Foto: Sead Kolašinac
Bh. reprezentativac Sead Kolašinac osvojio je prvi evropski trofej u karijeri nakon što je sa svojom Atalantom pregazio Bayer Leverkusen sa 3:0 u finalu Evropske lige.

U finalu odigranom u Dublinu, Kolašinac je na terenu proveo prvih 45 minuta koje je odigrao bez greške, ali je nažalost zbog povrede morao napustiti teren na početku drugog dijela igre.

Nakon završetka susreta, Kolašinac je za Canal+ dao svoje viđenje utakmice u kojoj je Atalanta osvojila prvi evropski trofej u klupskoj historiji.

"Bila je fantastična utakmica. Od prve minute smo pokazali da želimo pobjedu i bili smo odlično pripremljeni na sve. Pristup je bio sjajan, trener nam je rekao šta da radimo i da možemo biti opasni ako budemo oprezni. Tako je i bilo", započeo je Kolašinac, pa dodao:

"Uvijek je posebno igrati u finalu. Svakako, Leverkusen je bio veoma jak ove sezone, bez ijednog poraza. Ali, finale je 90 ili 120 minuta. Znali smo s kim igramo i da ćemo imati svoju šansu. Na kraju, trofej smo osvojili potpuno zasluženo i jako smo sretni zbog toga".

Za Seada Kolašinca je trofej u Evropskoj ligi bio prvi u međunarodnim takmičenjima u karijeri. Ranije je već jednom igrao u finalu ovog takmičenja i to sa Arsenalom, ali je tada poražen od Chelseaja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo