Kolinda je za hrvatske medije otkrila da ne broji kalorije, već da se vodi glikemijskim indeksom namirnica. Izbacila je dodatni šećer i kalorična pića, te značajno smanjila unos soli i škroba.
Na njenom jelovniku prevladava mediteranska kuhinja, s mnogo povrća poput buranije, graška, lisnatog povrća, ribe, piletine, orašastih plodova i fermentiranih mliječnih proizvoda poput jogurta i kefira. Crveno meso jede rijetko, uglavnom u obliku odrezaka ili bolognesea.
Kuhano prioritet
Omiljena hrana, poput pice, nije potpuno zabranjena, ali je uvijek bogata povrćem. Tjesteninu je zamijenila domaćim rezancima od tikvica, koje priprema na poseban način da ostanu hrskavi i potom ih miješa s bolognese umakom.
"Volim avokado, ali ga je teško pronaći dobar i zreo", priznaje Kolinda, dok ističe i svoju ljubav prema dobrim supama i varivima.
Ovaj uravnoteženi pristup ishrani donio joj je vitkiju figuru i zdraviji način života, što pokazuje da promjene ne moraju biti drastične da bi dale rezultate.
(Vijesti.ba)