Kremasta tekstura, bogat okus i lagani miris vanilije i breskvi čine ga desertom kojem se vraćate svakog ljeta.
A za posebnu poslasticu, dodajte malo drobljenih prhkih keksića i malo cimeta - dobit ćete pravi Peach Cobbler sladoled!
Sastojci
Priprema
1. Nasjeckane breskve pomiješajte s limunovim sokom, 1/4 šećera i likerom od breskve. Ostavite u frižideru preko noći.
2. Ocijedite breskve i sačuvajte sok.
3. U loncu zagrijte preostali šećer, vrhnje, mlijeko, so i vaniliju do vrenja.
4. Temperirajte žumanca pa ih vratite u smjesu i kuhajte dok se ne zgusne. Umiješajte sok od breskvi.
5. Ohladite smjesu i ostavite u frižideru barem 2 sata.
6. Ulijte u posudu. Kad se zgusne, dodajte nasjeckane breskve.
7. Smjesu stavite u kalup, pokrijte prozirnom folijom i zamrznite preko noći.
Najbolje se slaže s dugim, toplim danima i još toplijim sjećanjima. Uživajte!
(Vijesti.ba)