9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C

13.04.2024 / 09:00 Intervjui - Amra Omeragić

Coaching - izvanredan alat za razvoj ljudskih potencijala

Coaching - izvanredan alat za razvoj ljudskih potencijala
Foto: Vijesti.ba
U svijetu prepunom izazova i mogućnosti, pronalaženje vlastitog puta može biti poput traženja igle u plastu sijena. No, upravo u tom izazovu leži ljepota ljudskog života - sposobnost da se suočimo sa svakodnevnim dilemama i da iz njih izvučemo najbolje što možemo.

U tom kontekstu, Amra Omeragić se ističe kao osoba koja vodi ljude kroz maglu nesigurnosti prema jasnoći vlastitih potencijala, a za Žene.ba je otkrila ključne aspekte svog poziva.

Razgovarala: Fatima Ahatović

Kao profesionalni coach i NLP trener, Amra Omeragić ima značajnu ulogu u podršci ljudima na putu prema ostvarenju njihovih snova i ciljeva.
 
''Ljubav prema ljudima i uvjerenje da je moguće naučiti kako biti bolji, kako ljepše živjeti odredilo je moje putovanje koje zovem svojim pozivom'', rekla je, te istakla da bi voljela da je u mlađim godinama imala svijest o tome ''da nas u životu određuje unutrašnja potreba, a ne društveno prihvatljive pojave.''

A kompletan intervju o tome koliko su naši građani upoznati s tehnikama coachinga te postoji li, generalno, sumnjičavost prema tom pristupu, kao i pobliže objašnjenje pristupa NLP-a možete pročitati na LINKU.
 
(Vijesti.ba)

Izdvajamo